dinsdag 15 oktober 2019

DIY kerstdecoratie van oud papier

Een simpele en toch leuke kerstdecoratie die je in een handomdraai zelf kunt maken. Je hebt er niet veel voor nodig en je maakt in een uurtje een heel zwikkie.
Je hebt nodig:
  • Schaar of snijmesje
  • Lijmstift 
  • Liniaal
  • Bloemendraad op klosje in gewenste kleur
  • Oude pagina's
Snijd of knip punten van de pagina's. Beetje in de vorm van een geodriehoek. Met twee bijna gelijke zijden en een lange zijde. Het komt niet heel nauw. Laat een rafelige rand gerust zitten of als je van strak houdt dan beter niet.


Leg een vinger ongeveer halverwege de lange zijde. Pak met de andere hand een punt en draai die naar binnen. Hoe haakser je op de lange zijde draait hoe puntiger je punt wordt. Niet te volgen? Gewoon doen en het wijst zich vanzelf.


Als je bijna klaar bent met rollen smeer je de binnenzijde in met lijm. Doe dit op een stukje afvalpapier, zodat je goed tot in de punt en bij de rand kan komen. Rol door en plak dicht.


Het hindert niet als er een punt uitsteekt. Die knip je gewoon af.


Knip een stukje van het bloemdraad af. Zo lang als je het hengseltje wilt hebben. Buig de uitersten een stukje om.Prik links en rechts van je hoorntje een gaatje en steek het hengseltje erdoor.


Zoek en vind een leuk plekje om het hoorntje op te hangen. Leuk met een waxinelichtje op batterij!!! erin, lariksappeltjes of een groen takje. Of met popcorn, veertjes, kwarteleitjes, bonbonnetjes of een combi hiervan. Maar maak het niet te zwaar natuurlijk. 

Tijdens de kerstopeningen in december verkoopt Malle Sien oud papier en kun je de voorbeelden bekijken. Kerstlekkers en glühwein staan klaar. Houd deze site en/of Facebook in de gaten voor de data en tijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten