woensdag 8 december 2010

Ik nook, wij nooken, iemant nookt

Een beetje trage reactie, want ik heb hem al een week, maar ..... JIIIIIIIIIPPPPPPIEEEEEEEE ik heb mijn  Nook. En dat brengt een nieuw werkwoord met zich mee. Ik nook tegenwoordig namelijk. Op de drempel is dit mijn woord van 2010: nooken. Zo nook ik op de bank, in bed, aan tafel, binnen, buiten (ja, nu even niet dan, te koud, maar het kan wel), op m'n zij of op m'n kop (vereist wel wat vaardigheid), onder een plaid of in een bikini (zeldzaam!) en het liefst in mijn eentje.
En dat die Barnes of die Noble eigenlijk niet wil dat ik nook in Nederland, da's dan pech voor ze. There are more ways to nook than to Rome, of zoiets. Nook op zou ik zeggen. Ha ha, wat hebben Nook en ik toch een lol.

3 opmerkingen:

  1. Oh ja, misschien kan je voortaan melden of je een boek aan het lezen bent of aan het 'nooken' bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. LOL! Fijn, weer een leuk aantal woorden erbij om me via google te vinden. Nooken is ook a raion (district) of Jalal-Abad Province in western Kyrgyzstan. Ga er gerust vanuit dat als ik hier meld dat ik nook, ik toch echt een boek aan het lezen ben.Hoe kom je trouwens aan die wijsheid (nou ja, wijsheid)?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel Amerikaanse underground-literatuur lezen.

    BeantwoordenVerwijderen