woensdag 20 oktober 2010

Iemant wil ook wat toevoegen

Weet iemand of er ergens op het grote internet een plekje is waar je je eigen taal-is-zeg-maar-echt-mijn-ding-anekdotes|observeringen|analyses kan delen? Ik kan het namelijk niet vinden en ik sta te popelen.
Na de genante herkenningsmomenten ben ik de schaamte namelijk voorbij en zie ik de lol er helemaal (dus niet gedeeltelijk) van in. Maar tot er een beter plekje is, deel ik het hier maar met jullie. Het is niet anders.

De eerste. Times-square. Altijd gedacht dat het iets met tijd te maken had. Associatie denk ik mede ingegeven door Oud&Nieuw. Maar ..... zittende op Times Square en kijkende op de kaart drong de werkelijke, meer diepere, betekenis tot me door. He gatver ... volgens mij heb ik hier al eens over geschreven.

Afijn, er is meer. Veel meer. Zo stuitte ik eens op sociale hulphonden, waarna ik me angstig afvroeg of er dan soms ook asociale hulphonden in de buurt waren. Dat bleek niet zo te zijn (geirriteerd!).
En er was die keer, echt heel grappig, dat mijn kapper zich had ingeleefd in zijn klanten met slechte ogen. Op de leestafel stond een gefiguurzaagd hoofdje met meerdere brillen op de neus en de tekst 'Armen tekort?'.

Ook heel leuk was de periode dat ik mensen lastig viel met het definitieve karakter van hun mededelingen. Collega: 'Ik ben weg', ik: 'voor altijd?'. Ha ha.

Ok. Ik ben klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten