donderdag 30 april 2015

Vlaggetjes,vlaggetjes en nog eens vlaggetjes

Van tien velletjes/pagina's drie soorten vlaggenlijntjes maken en geen snippertje overhouden? Het kan! Zo doet u het.

De pagina's in dit voorbeeld komen uit een boekje uit 1970 en de pagina's meten circa 11,5 bij 18 cm. Een setje van tien pagina's (bloemen of vogels) kunt u bij me aanschaffen voor € 3,50 excl. verzendkosten (€ 1,38) zo lang de voorraad strekt. Bij interesse stuur me een bericht via FB of mail naar info@mallesien.nl.

1. Sla bij elke pagina/velletje papier bovenaan een randje om van ongeveer een cm.


2. Meet onderaan de pagina het midden uit een markeer met een potlood puntje.


 3. Snijd vanaf de rechter bovenhoek tot aan het puntje. Idem vanaf linker bovenhoek. Herhaal stap 1 tot en met 3 voor alle tien pagina's. De eerste set vlaggetjes is klaar.


4. U begint nu met de tweede set. Als het goed is, zijn dit per pagina de twee stukjes die u over heeft.


5. Leg ze over elkaar heen. Zorg dat ze bovenaan goed gelijk liggen en het linkerpuntje van het rechter stukje papier lijnt met de linker bovenkant van het linker stukje papier.


6. Lijn de meetlat/snijlat er mooi langs.


7. Haal het rechter stukje papier weg. En snijd het papier.


8. U heeft nu weer een mooi vlaggetje. Doe dit met alle overgebleven stukjes die er zo uitzien als bij stap 4.


9. Leg de meetlat net een stukje over de bovenkant van het vlaggetje. En vouw het puntige deel om de meetlat.


10. Zo krijgt u een strak vouwrandje om het aan het koordje 'te haken'. Snij de uitstekende flapjes aan de zijkant weg. Doe dit met alle zojuist gesneden stukjes.


11. Nu is nog een aantal van deze stukjes over.


12. Vouw die stukjes allemaal dubbel vanuit het midden. Het kan zijn dat de puntjes elkaar niet helemaal raken, dat is niet erg.


13. Zoek steeds twee leuk passende bij elkaar en leg ze tegenover gesteld naar elkaar toe.


14. Schuif ze in elkaar. Doe dit met alle stukjes. De derde set is nu klaar.


15. Zoek een leuk stukje koord of touw, maak een lusje aan het begin. Lijm de omgeslagen randjes van de grote vlag en de maat kleiner, leg het koordje erin en sla om. Doe dit tot u alle vlaggetjes gehad heeft, knip het touw enigszins ruim af om nog een lusje te kunnen maken en voilá de eerste twee slingers zijn klaar.


16. Pak wat nietjes en een Sharpie naar keuze om de nietjes een kleurtje te geven. Even laten drogen. Pak de in elkaar gevouwen vlaggetjes van de laatste soort, vouw ze om een touwtje en niet vast met de gekleurde nietjes. Ook vlaggenlijntje drie is nu klaar.En dan zien ze er zo uit. Leuk om zelf op te hangen of cadeau te geven. Stop ze in een mooie zelfgemaakte envelop of in een klein doosje en geef ze aan een zieke -> om gelijk op te vrolijken of om open te maken als diegene weer beter is of goed nieuws te vieren heeft.

Voor € 3,50 excl. verzendkosten kunt u 10 pagina's bloemen, vissen of vogels bij mij aanschaffen zo lang de voorraad strekt. Bij interesse stuur me een bericht via FB of mail naar info@mallesien.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten