woensdag 13 juni 2018

Malle Sien vermaakt zich met Marktplaats

Eerder had ik al eens geschreven dat ik me wel en niet verbaasde. Dat ging over de wijze waarop makelaars huizen aanprijzen. Om te verkopen natuurlijk. Maar dat zou je niet zeggen gegeven het feit dat dat aanprijzen nou niet bepaald tot kunst werd verheven. Marktplaats verkopers zijn daarin soms vergelijkbaar. Blurry foto's. Vage omschrijvingen. Totaal ontbrekende maatvoeringen. Terwijl dat toch niet geheel een onbelangrijk gegeven lijkt als je spreekt over 'een bijzonder groot dressoir, zo zie je ze zelden'. Want hoe groot is groot? En is het groot binnen de context van een poppenhuis of fabriekshal? Best belangrijk om te weten als je er eentje zoekt voor je niet al te grote, maar nou ook weer niet heel kleine, halfvrijstaande woning uit de jaren 50.

Sommige verkopers zijn de soort van klok en klepel. Deze bijvoorbeeld 'een ding om horloge glazen iets mee te doen'. En dan ziet ie er zo uit:
Het ding voor iets.
Nou denk ik dat het niet echt een aantrekkelijk 'ding voor iets' is voor niet-kenners die wellicht bij toeval op deze advertentie stuiten. Hij is niet bijzonder decoratief. Althans, ik pronk niet vaak met iets wat zo onder de motorkap van een auto vandaan had kunnen komen. En ik vermoed dat wel-kenners niet zullen zoeken naar 'ding' en 'iets' in relatie tot horloge. Maar misschien vergis ik me.

Sommige verkopers weten de urgentie van het waarom achter de verkoop bijzonder goed aan te prijzen. 'Wegens verhuizing te koop!!!!!!!' En dan vraag ik me af wat daar nou eigenlijk mee gezegd wordt. Ik ben het klereding zat en neem hem echt niet mee? Het is de ergste reden die je kunt hebben om iets te koop te zetten, dus heb medelijden? Koop hem aub snel, want ik kan hem hier niet laten staan? Het is dat ik verhuis, niet zoveel kan tillen/kleiner ga wonen en daarom verkoop ik hem, maar anders had ik er nooooooit afstand van gedaan? Als de prijs hoog is vermoed ik het laatste. Is ie laag of t.e.a.b. dan vermoed ik een van de eersten. Desalniettemin lijkt het me non informatie, maar goed misschien vergis ik me.
Ook eentje in deze categorie is 'wegens verandering van woonstijl'. Dus met andere woorden 'het is echt niet meer van deze tijd om dit in je huis te zetten, maar joh als jij er gelukkig van wordt...'.

En de meest verwonderlijke vond ik 'wegens omstandigheden te koop, een theepot'. Misschien was die wel bedoeld om medelijden op te wekken. Het was namelijk best een afzichtelijke theepot. Een andere, beetje plausibele reden kan ik namelijk niet bedenken.

O en nou zou ik bijna nog de 'echt antiek' aanbieders vergeten. Marktplaats barst van de antiek. Dus als je nog een antieke cd-zuil zoekt, antieke tegels uit de jaren '70, antieke weegschaal (digitaal he!), of antieke schoolplaat (incl. streepjescode op de achterzijde), zoek dan eens op Marktplaats. Echt het aanbod is groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten