zondag 16 december 2012

Iemant voorziet haar bos van voeten en sneeuwIk weet eigenlijk niet meer of ik het gemeld heb, maar een tijdje terug heb ik via MP een bos gekocht. Welgeteld 148 bomen en boompjes. In augustus was dat. De meneer die het bos verkocht vroeg wat ik ermee ging doen. 'Dat weet ik hoop ik tegen de tijd dat het Kerst is,' was mijn antwoord. En inderdaad dat klopte.
Zoals u kunt zien was er maar één boompje dat op zichzelf kon staan. De rest was voetloos. Dus het eerste wat me te doen stond, maar wat ik heb uitgesteld tot vorige week, was mijn boompjes van voeten te voorzien. En dat heb ik gedaan. Ze hebben nu prachtige kleivoetjes, waardoor ze mooi rechtop kunnen staan. Helemaal zonder hulp. De klei was echter rood en dat was niet mooi, dus alle voetjes zijn ook nog eens geschilderd. Grijs. Valt minder op. Wit had ook gekund, maar daar heb ik niet voor gekozen. En toen had ik een heleboel boompjes, parmantig rechtop staand. All dressed up but no place to go. Daar moest verandering in komen. Dus stopte ik er een paar ik een rode kom met kerstsneeuw en een bambiachtige. Hmm, iets klopte niet. Dus bond ik er eentje op een ambulance. Waarna ik het geheel in een jampotje duwde met natuurlijk ook weer wat kunsstneeuw. Het stond allemaal prachtig en leuk, maar iets klopte er niet. En toen werd het buiten koud en viel er sneeuw en pas daarna viel het kwartje. De boompjes konden helemaal niet in de sneeuw staan en dan toch groen zijn. Dat is niet juist. Er zat dus niets anders op. Ze moesten stuk voor stuk voorzien worden van sneeuw.
Dit is de foto nadat de boompjes voorzien waren van sneeuw, die van daarvoor was zo'n aanfluiting, die ga ik hier echt niet plaatsen.
Kijk, hier klopt het weer wel. Je kunt best met een kerstboom door de sneeuw rijden zonder dat de kerstboom zelf ook besneeuwd is. Bijvoorbeeld omdat je hem ergens heb gekocht waar nog geen sneeuw was gevallen. Of omdat ie binnen stond. Of onder een afdakje.
Afijn, enkele uren later was mijn bos omgetoverd in een besneeuwd bos.En kon ik verder met mijn decoraties.
Stilleven in een oude glazen snoeppot.


Een zelfgemaakte snowglobe.
Geintje. Boompje in een zoutvaatje.


Dit is het wachtstation voor bomen die nog een bestemming moeten krijgen.
Of ik herschik ze even zodat het wat bossiger lijkt. Kan natuurlijk ook. Blijven ze daar lekker staan.
Kijk. Hier zijn ze nog sneeuwloos. Ik heb deze maar zo gelaten.  Doen we net of de dooi al heeft ingezet op sommige plaatsen. Is voor de soldaatjes ook fijner. 
Ik weet niet of het u is opgevallen, maar ik ben niet bepaald stijlvast met Kerst. Misschien niet alleen niet met Kerst, maar daarvan weet ik het zeker. Van die traditioneel versierde Kersthuizen, met kransen en guirlandes van vers groen, veel rood, kerstsokken enzovoort enzovoort. Ik moet de kwijl uit mijn mondhoeken vegen. Geweldig vind ik het.
Daarentegen een kitsch witte kunstkerstboom met ballen in vrolijke kleuren en gekleurde lampjes kan ik ook bijzonder waarderen. Terwijl het eigenlijk niet kan. Dat is tenslotte geen Kerst.
En dan hebben we ook nog de sobere variant, bijna boers te noemen. Ik kan niet zo goed uitleggen wat ik bedoel dus kijk hier maar even of hier. Steeds opnieuw, elk jaar weer kan ik geen keuze maken. Dus doe ik dat ook maar niet en zet ik neer wat ik leuk vind. Of het nou bij elkaar past of niet. Het is tenslotte Kerst en dan gaat het juist om de gedachte.

Have a very merry Christmas!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten