zaterdag 7 april 2012

Iemant over (het voorkomen van) spijt

Gisteren waren we in Eindhoven. Bij De Slegte. Waar een boekje lag dat ik niet gekocht heb, waar ik nu spijt van heb. Want dat boekje heb ik nodig vanwege een ideetje. Een ideetje dat opgekomen is nadat ik weer thuis was en niet op het moment dat ik het boekje in mijn hand had en dus nog kon besluiten het boekje te kopen. Slechte timing dus. Van dat ideetje. Heb ik wel vaker.
Maar..... die lieve De Slegte, of beter ene Ilse van De Slegte wil het boekje wel naar mij opsturen. Lief he?! Zooo jammer dat die winkel er niet meer is in Amersfoort.
Om de tijd te doden tussen het ontvangen van mijn boekje en het kunnen uitvoeren van mijn ideetje ben ik maar weer even gaan kringlopen. In Leersum bij de snuffelhal, waar ik een heuse mevrouw in klederdracht naar buiten zag lopen. Ik riep bijna 'he, uw winkelinventaris gaat er vandoor'. Gelukkig bedacht ik op tijd dat dat respectloos was en vast niet grappig als je mijn humor niet hebt.
Ik had geen geluk daar in Leersum. Er zat niets van mijn gading bij. Heb ik wel vaker last van de laatste weken. Dan vraag ik me altijd af of het aan mij ligt. Ik denk van wel. Ik denk dat ik dan in de verkeerde stand sta en de mogelijkheden niet zie. Gewoon niet zie. Maar ze zijn er wel. Jawel. Dus vanuit Leersum nog maar even naar de kringloop in Wombarg. En voor ik naar binnen ging mezelf even gepeptalkd. Kan niet zeggen dat het helemaal niet gewerkt heeft, ik heb tenslotte daadwerkelijk iets afgerekend. Maar als je dan ziet wat, dan kun je daar toch weer vraagtekens bij zetten. Ik weet werkelijk niet wat er met me aan de hand is. Nou ben ik weer gevallen voor een hummelkaarsje. Van alles waar mijn oog op had kunnen vallen, valt ie daarop. Ik heb het nog geprobeerd te negeren, maar een stemmetje in mijn hoofd riep 'Staat leuk bij de vaas. Staat leuk bij de vaas. Staaahaaat leeueeuuk bij de vaahaaaaas!' 'En hij is oud hoor, echt oud, zeker zo oud als de vaas.' Nou vooruit dan maar, als het iemant zoveel kan schelen.
En stel je voor, twee dagen achter elkaar spijt oplopen, dat kan ik niet aan. Zeker niet voor 0,50 cent.

1 opmerking:

  1. Had je ZEKER spijt van gekregen, dus .....goede beslissing je vaas zal er blij mee zijn,past precies!!
    HH

    BeantwoordenVerwijderen