zaterdag 9 maart 2013

Iemant houdt nou eenmaal van zooi en J. ook

Vorige week zaterdag liet ik J. een dagje uit. Gezellig tutten, niets bijzonders. J. en ik delen een passie. Zooi. Haar huis staat voller dan de mijne. En dan heb ik het alleen nog over de dingen die je kunt zien. De staat van haar zolder weet ik alleen van horen zeggen en dat is al niet best. De helft van de spullen heb ik met haar mee naar binnen gesleept. En dat was niet tijdens één verhuizing, maar uitgespreid over een periode van iets van twintig jaar. We vinden veel van dezelfde dingen leuk, maar hebben niet dezelfde smaak. Ja mensen, dat kan. Zij heeft dingen staan die ik knoertleuk vind, maar niet in mijn eigen huis zou zetten en andersom.
We hebben al wat afgestruind met z'n tweeën. En ingenieus vervoerd. Zo hebben we eens een oud-Hollandse schrijftafel en een aardappelsorteerbak (als u die niet kent: die zijn GROOT) tegelijkertijd in een hele kleine auto, verdraaid ik weet het merk niet meer dus laten we zeggen een Mini vervoerd. Heus. En dan dat commentaar om je heen. En onze ármen, mán wat was dat een eind lopen. Afijn, voor een weekje of 6 loopt J. weer even wat minder, maar we verheugen ons nu al op de IJ-hallen in mei of zo. We hebben het trouwens beiden vorige week heel bescheiden gehouden. Het paste zelfs in mijn tas. Een zoutdametje. Nooit gebruikt, het bijna vergane prijsje zat er nog op. En dan nog een singletje, een LP en een etagère. Die laatste drie omdat ik wat wilde maken. Ik heb eigenlijk een hekel aan etagères, ze staan hoe dan ook altijd in de weg. De enige keer dat dat niet zo is, is als je ze daadwerkelijk in gebruik hebt. En dat is gewoonweg heel zelden. En nu zit ik me dus eigenlijk ook te ergeren aan het ding. Maar goed. Hoe vindt u hem?En dan wil ik u nog even kennis laten maken met Bullock. Bullock stond vandaag in de vitrinekast van de kringloop naar me te ogen. Ook Bullock paste in mijn tas en dat is mijn nieuwe criterium voor kringloop en vlooienmarkt aankopen voor zo lang het duurt vanaf nu. Wel zo handig. Want ik had u geloof ik al eens verteld dat ik in een MilKa rijd en daar gaat echt nog minder in dan in een Mini. Heus.
Hij kijkt wat geschrokken he? Hoe zou dat nou komen?
 En hij doet me aan iemand denken, maar aan wie?

Lekker kontje he?! Ook zo leuk dat zijn heupjes van hoogte verschillen. 
En dan van een geheel andere orde heb ik in lijn van dit eerdere logje een vraag aan u. Waarom is het in huizenadvertenties nog steeds vermeldenswaardig dat de wastafel er eentje van het vaste soort is? De tijd van een lampetkan ligt toch al ver achter ons?
Er bestaat toch niet zoiets als een zwevende wastafel, zoals men wel spreekt van een zwevend toilet waar een hangend toilet mee wordt bedoeld? Zie ik iets over het hoofd? Mis ik de advertenties met de tekst ''Volledig uitgeruste badkamer met bad, aparte douche, lampetkan en toilet."?  En is het überhaupt het vermelden waard? Ik zou zeggen dat het pas vermeldenswaardig is als er géén wastafel in de badkamer zit. Als er één ding onlosmakelijk verbonden is aan de badkamer dan is het wel de wastafel. De rest is altijd maar de vraag. Bad, douche, toilet? Dat zijn de echte vragen. Maar een wástafel???!!! Dat weet toch iedereen. Wees gerust, ik maak me minder druk dan u denkt. Ik vraag het me gewoon af.

P.s.: ik ben weer terug bij mijn titelstramien, beviel toch beter. Was het u al opgevallen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten