vrijdag 22 juni 2012

Iemant aims for love met geduld

Ik bedoel in het algemeen he. R. en ik hebben genoeg love in het speciaal, dit is dan ook geen oproep in de zin van een contactactadvertentie. Dan hebben we dat gelijk maar duidelijk. Nee, deze geweldige titel is heel origineel ingegeven door de twee kringloopvondsten van vandaag. Twee in een handzaam formaat. Dat was anders geweest als de derde vondst (een stoel) inderdaad door mij gekocht was, ware het niet dat ik hem te duur vond. Dan had de titel geklonken als iets lijkend op 'Iemant aims for love met geduld while sitting in her too expenisve chair waarvoor ze geen ruimte heeft, which would not be very smart'. 
Afijn, de score is een klappertjespistool en een elegant setje Patience kaartjes, voor hem en haar. Altans, dat is mijn vermoeden aangezien het ene setje roze is en het andere setje blauw. Hij hield meer van Patience dan zij, gezien de duidelijke gebruikssporen op het blauwe setje. Of er was geen zij, vandaar dat hij zo vaak een kaartspelletje in z'n eentje moest doen. Eigenlijk best een confronterend setje zo. Misschien slaat mijn fantasie wat door (hoe groot is de kans daarop?), maar ik zie het volgende helemaal voor me:
Zit je alleen (weer), verveel je je (weer), ga je maar een spelletje doen (weer), rits je het etui open en BAM, het roze kaartspelletje schreeuwt je toe 'Had je maar niet zo'n hork moeten zijn, dan had je nu samen met haar een spelletje kunnen doen. Maar ja, je luistert niet he?! Je bent eigenwijs! Hartstikke eigenwijs. En daar pluk je nu de vruchten van. In je eentje. Helemaal alleen. Een spelletje doen. Nou. Veel plezier hoor.'
Je zou van de weeromstuit het etuitje dichtritsen en van een slot voorzien, waarna je het zes meter diep in je tuin begraaft. Maar ja, dat gaat niet. Daarvoor ben je te lui en je woont op drie hoog achter met slechts een balkon tot je beschikking. Ook niet handig. Dus.
Goed, ik merk het al, mijn fantasie is de uwe niet. Misschien kan ik u maar beter uitleggen wat ik van plan ben te gaan doen met die kaartjes? Ja, dat is een goed idee. Dat ga  ik doen. Zodra ik het zelf ook weet. Dit kwam in me op, maar daarvoor zijn ze te klein. Of misschien ook niet, als ik kleine ringetjes kan vinden. Of geen ringetjes gebruik, maar wat anders. Iemand een idee?
Mooi. En dan nu het klappertjespistool. Ik vind hem zooooo leuk. En ik weet niet waarom. Waarschijnlijk omdat ik hem vroeger al wilde hebben en niet had. Hij is made in Spain. Net als m'n hondenmannetje. Dus goed. Denk dat ik deze maar eens op een plankje ga slaan (het pistooltje he, denk erom!). 


2 opmerkingen:

  1. Zo´n klappertjespistool had ik vroeger ook. Je kan als een echte westernheld proberen de aas uit schoppenaas te schieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik thuis weer iemand (met een 'd') blij kan maken met het kaarten-boek-idee! Misschien met een grote sleutelring, of gewoon dik ijzerdraad en dan dicht solderen. Of met een doorslijpschijf een plakje afslijpen van een verwarmingsbuis, evenrondpolijsten, dorzagen en vervolgens weer dicht-mig-lassen. Dat lijkt me het makkelijkst eerlijk gezegd...

    BeantwoordenVerwijderen