zondag 7 februari 2010

Iemant ziet het niet in Nederland

Regelmatig speur ik voor mijn creatieve gedoe het internet af. Meestal op zoek naar materialen. En als ik ze dan vind, dan zijn ze te koop in Belgie of Engeland of de Verenigde Staten. Maar niet in Nederland. Nee, dat is teveel gevraagd blijkbaar. Zo ook trouwens met leuke workshops, cursussen of opleidingen, maar dat geheel terzijde. Het onderwerp van mijn zoektocht was dit keer silicone bakvormpjes voor muffins. Van die losse, die je vervolgens in de openingen van een muffinbakplaat kunt zetten. Waarom ik daar naar zocht? Nee, niet omdat ik zo graag muffins bak (of zelfs eet, ik word er altijd misselijk van, heeeeel raar). Wel omdat ik encaustic medium wil maken. En dat weer om encaustic verf te kunnen maken. Encaustic medium maak je met bijenwas en damar hars. Dat smelt je gezellig in een pannetje bij elkaar en giet je vervolgens in een muffinbakvorm om het hard te laten worden. Wat overblijft zijn makkelijk hanteerbare stukken medium. Maar ... om ze uit de vorm te krijgen moet je het twintig minuten in de koelkast zetten. En dat is nou weer niet handig. Ik heb nooit ruimte over in mijn koelkast om daar even zo'n bakvorm te plaatsen. En nu komen die siliconen vormpjes in beeld. Als je die in het bakblik zet, wip je de bijenwas er na het afkoelen heel makkelijk uit. Geen koelkast hoeft te hulp te schieten. En dat bevalt me. Maar ... in Nederland is dit te veel gevraagd. En als je dan denkt 'ik bestel ze wel bij Amazon,' dan kan dat niet. Dat is ook te veel gevraagd. Waarom dat niet kan? Dat kan verschillende redenen hebben, welke van toepassing is in dit specifieke geval is mij niet duidelijk. Mocht je me niet geloven? Bestel ze dan zelf, als het je lukt koop ik ze van je over.

Als je na dit wazige verhaal nog niet snapt waar ik het over heb, kijk dan maar hier: Silicone cupsEn als er iemand is die weet waar in Nederland ik claybord kan kopen en kleine (nieuwe, dus schone) verfblikjes, laat dan even een reactie achter. (triest toch eigenlijk, wat je al niet doet om eens een reactie op je bericht te krijgen :-))

4 opmerkingen:

 1. Hoi Hoi, ook ik ben op zoek naar claybord... heb jij het ondertussen al gevonden?? Ook de muffinvormpjes lijken me handig, niet voor encaustic medium, maar als paletbakjes voor mijn vloeibare acrylverf....
  Groetjes...,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jea,
   Nee, nog steeds niet gevonden. Heb je mijn vervolg logje gezien? Die muffin vormpjes hebben ze gewoon bij Xenos :-). Dus dat is makkelijk. Wel heb ik het weekend Permafix gevonden. Een spray die inkjet prints waterbestendig maakt. Die kon ik hier ook maar niet vinden.
   Groetjes!

   Verwijderen
 2. Die lege verfblikjes kun je bij een verfgroothandel kopen. Ik verkocht ze vroeger erg veel, vanaf 125ml tot 25ltr. Effe rondbellen, soms moet je ze anders per pak kopen, dat kan prijzig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dezelfde siliconen vormpjes gekocht bij action een jaar geleden, volgens mij 2 euro voor 6 stuks.
  Misschien zijn ze er nog.

  BeantwoordenVerwijderen