vrijdag 18 november 2011

Iemant over een rollade en ontvelde knokkels

Ik heb u verwaarloosd. En dat spijt mij oprecht. Zeker nu ik zo ruim voor de deadline over de grens van mijn korte termijn doelstelling ben gewandeld. De teller van de pageviews staat inmiddels dik over de 2000. En dat vind ik leuk. Dank daarvoor.

Ik heb u een paar dingen te melden. Woensdag hebben we genoten van het gezelschap van heer E. die proefkonijn kwam spelen. Volgens zijn smaak en die van onszelf was het experiment goed gelukt en wordt het met een paar kleine aanpassingen nog beter zelfs. Hieronder ziet u de vakkundig gemarineerde rollade voor hij de oven in ging. Wat u ziet is een varkensrollade met drie inkepingen, daarin zijn laurierbladeren en takjes tijm gestoken. Het hele ding is ingekwast met olijfolie en knoflook. Dat zijn die witte dingetjes. Voor ie de oven in ging, heeft ie eerst zo drie uur smaakjes liggen opnemen.

Donderdagavond was het tijd voor mijn tweede les Krav Maga. Vier ontvelde knokkels en drie blauwe waren het resultaat. En echt, de foto toont niet helemaal hoe 'erg' het was. Maar omdat ik vermoed dat ik wekelijks wel een en nieuwe 'blessure' kan tonen hier en dat natuurlijk snel niet meer leuk is, doe ik u de belofte dat dit de eerste en laatste foto's zijn. Tenzij er dus sprake is van een echt spectaculaire, dan onthoud ik u die niet. Maar de huis-tuin-en-keuken-beschadigingetjes laten we hierna voor wat het is.


Overigens was de les heel leuk. En ik heb hem beter doorstaan dan vorige week. De zwarte vlekken kwamen pas na de les, toen ik weer thuis op de bank zat. En dan ook nog alleen bij het linkeroog. Dan is er toch sprake van vooruitgang, nietwaar? Vandaag ga ik even kijken of ik ergens handschoenen kan scoren zodat ik volgende week er lustig op los kan slaan zonder dat de vellen huid op het kussen geplakt zitten. Ja echt, smerig hoor.

4 opmerkingen:

 1. Ik was graag proefkonijn. Dat gaat helemaal goedkomen met jullie Kerstdiner.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmm..... ik begin me steeds unheimischer te voelen op mn werk. Voortaan mn Walther maar meenemen en in mn bureaula leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @W Ha ha gezellig duo zijn jullie dan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammie !!!!

  Het toetje blijft gelukkig een verrassing....

  Hans & Hinke

  BeantwoordenVerwijderen