dinsdag 22 november 2011

Iemant is gefascineerd door de statistieken

Sinds eind 2009 heb ik deze blog, zo heb ik u eerder verteld. De statistieken van Blogger voldeden niet geheel aan mijn wens en dus ging ik op zoek naar een andere teller. Dat werd in mei 2010 Motigo. Nu zijn de statistieken van Blogger inmiddels beter dan ze waren en daarom bekijk ik die nu zo af en toe ook. Nu doet zich het vreemde feit voor dat Blogger meer bezoek telt dan Motigo. Althans, daar lijkt het op. Heel irritant vind ik dat. 
Eigenlijk zou ik moeten beslissen om een van beide overboord te gooien, maar dat lukt me dan weer niet. Welk besluit is het juiste namelijk? Bij de een heb je dit, bij de ander laat je dat. En een nieuwe teller is zo sneu, want die begint weer vanaf nul. Ik modder dus nog maar even aan.
Ondertussen laat Blogger een interessant feitje zien. Het geeft aardig weer wat ons zoal bezig houdt in ons leven. Van de top-berichten kan ik zien hoe vaak ze zijn bekeken. Dit bericht staat met stip bovenaan:  382 pageviews! Het bericht dat daar direct op volgt heeft er 64. Om het verschil maar even aan te geven. De zoektermen waarop het eerste bericht wordt gevonden luiden: 
 • heel nodig moeten plassen
 • nodig moeten plassen
 • plas verhalen
 • plas verhaal
 • plassen verhaal
 • ik moet zo nodig plassen
 • plassen onderweg
 • plasverhalen
Deze zoektermen vormen volgens Blogger gelijk ook bijna de hele top-zoektermen waarop mijn blog Ã¼berhaupt wordt gevonden. Er zijn er nog twee die niets met plassen te maken hebben: 'hesterisiemant' en 'een minuut stilte Siegfried Lenz boekverslag'. Waarom het berichtje van de Nook als tweede favoriet uit de bus komt moet u zelf maar bepalen als u de reacties van heer E. op dat bericht leest. 
Dus wilt u (nog meer) bezoekers hebben op uw eigen blog dan weet u nu waarover u moet schrijven.

3 opmerkingen:

 1. Ik help een ieder graag aan hoge bezoekcijfers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Viezigheid en rarigheid doen het gewoon het best. Veel bezoekers en serieuzigheid gaan gewoon niet samen, heb ik uit ervaring mogen leren. Dus doe nog maar een poepverhaal, of zo.

  Oh zei ik nou poepverhaal? Lucky you, google gaat je vinden! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Eric en @Elise, om verschillende redenen, maar mijn dank is groot

  BeantwoordenVerwijderen